Gerard Maccreanor und Richard Lavington

GERARD MACCREANOR
B.Sc. B.Arch. RIBA

Gerard studeerde af in 1987 aan Bath University en richtte in 1992 Maccreanor Lavington Architects op samen met Richard Lavington. Gerard heeft de supervisie over het ontwerp en de uitvoering van meer dan 2500 woningen, waarvan velen onderdeel uitmaken van grotere mixed-use projecten.

Hij leidt een aantal grootschalige stedenbouwkundige projecten in Engeland zoals South Dagenham, Londen (38ha), Thamesside West, Londen (63ha) en Barking Riverside, Londen (52ha). Daarnaast leidt Gerard een reeks projecten in samenwerking met KCAP zoals de herontwikkeling van Bishopsgate Goodsyard, Londen (5ha) en de Royals Busisness Park, Londen (21ha).

Gerard begeleidt een aantal projecten van infrastructurele aard zoals de uitbreiding van de DLR van Beckton naar Dagenham, Londen, het nieuwe metrostation Kraaiennest in Amsterdam Zuidoost en een transferium in Dagenham in Londen.

Hij was lid van de RIBA Competition Advisory Committee (1991-1995), van de Engelse Europan commissie (1993-1998) en van de Arts Council of England Lottery Fund (1994-1996). Hij was jurylid voor verschillende Europese prijsvragen zoals Europan 5 (Nederland) en Europan 6 (Spanje) en is onlangs verkozen tot lid van de Commission for Architecture and the Built Environment (CABE) National Design Review Panel (2009-2014).

Gerard heeft les gegeven op de Bartlett School of Architecture, Londen, de University of Westminster, Londen, Canterbury School of Architecture, Bath University, Queens University Belfast, de Technische Universiteit Delft en de School of Architecture, Stockholm.

RICHARD LAVINGTON
B.Sc. B.Arch. RIBA

Richard studeerde af in 1987 aan Bath University en richtte in 1992 Maccreanor Lavington Architects op samen met Gerard Maccreanor. Onder zijn leiding heeft het bureau aanzienlijke ervaring opgedaan in het ontwerpen van mixed-use gebouwen en wijken en is het bureau samenwerkingsverbanden aangegaan met andere architecten bureaus in een grote verscheidenheid aan projecten.

Richard heeft leiding gegeven aan reeks bouwprojecten zoals Accordia, Cambridge een kerk en buurtcentrum in Salford, de Lux aan Hoxton Square, Londen en een nieuw hotel vlakbij St George’s Circus in Londen.

Hij was lid van de Arts Council of England Lottery Fund, is lid van de Engelse Europan Commissie, de East of England Design Review Panel en bestuurslid van Design for Homes. Richard zit in de commissie voor de Housing Design Awards, is adviseur voor de Commission for Architecture and the Built Environment (CABE). Recentelijk is Richard aangesteld als lid van het panel van ontwerpadviseurs voor de London Development Agency.

In 2004 tot 2007 was hij, samen met Sarah Hare verantwoordelijk voor de ontwerpstudio in het laatste jaar van de masteropleiding aan de University of Bath. Richard heeft les gegeven op verschillende architectuuropleidingen zoals die van Cambridge, Nottingham, Canterbury, de Queens University Belfast en de Mackintosh School of Architecture, Glasgow.