Metrostation
Programma: 550mē entreehal en technische ruimten, 1.880mē perron en 1.015mē kap
Opdrachtgever: DIVV, Stadsdeel Zuidoost en GVB
Fase: in uitvoering 2009~2011

Het metrostation heeft een prominente plek op het marktplein. De entree en daarmee het publieke gedeelte van het station bevindt zich echter aan de Karspeldreef.

MLA heeft een opengewerkt decoratief hekwerk voorgesteld om het hoofd te bieden aan de problemen die zich met name op begane grond manifesteren. Het decoratieve hekwerk voorkomt graffiti, het maakt de doos alzijdig attractief, waardoor het station zelfs ter plaatse van de techniek uitstraling heeft. In het donker zorgt de aangelichte huid rond de techniek en roltrappen samen met de opengewerkte buitenhuid voor een lantaren- lampionachtige werking.

Hoe groter deze openingen hoe minder het onderhoud aan de buitenkant. Als je de openingen beperkt, heb je minder schoonmaak werk aan de binnenkant maar is het probleem van graffiti terug.

De dubbele huid heeft naast bovengenoemde ook nog een constructieve functie. De doos met techniek en roltrappen draagt ook grote delen van het perron. In de zone tussen binnen-en buitenhuid is constructie opgenomen om zowel het perron te dragen, de doos stabiliteit te geven en de constructie van de buitenhuid te minimaliseren.

Alle techniek ruimtes bevinden zich binnenin de constructieve doos. Aangezien er boven op elke verdieping hoogstens twee ruimtes gepland zijn kunnen deze ruimtes direct en binnen de contouren van de doos ontsloten worden.